Corfu Museum

Petsalis: Collection Of Corfu Island,Greece documents

H Νικολέτα Τρύφωνα η αρχαιολόγος, ο Morgan ο ερευνητής και η υπόγεια Κέρκυρα

¨Οταν ζήτησε το CORFU MUSEUM από τον ιντερνετικό Κο Morgan εάν ήθελε  να φτιαχθεί  ένα άρθρο για την μεγάλη  προσπάθειά  του στην ανακάλυψη της υπόγειας φρουριακής αρχιτεκτονικής στην πόλη της Κέρκυρας,μας απάντησε ως εξής:

Μπαινω στις στοες απο το δημοτικο.Ισως επαιξε καθοριστικο ρολο στα παιδικα μου ματια οταν ειδα για πρωτη φορα απεναντι απο το σχολειο μου μια τεραστια βολτωτη αιθουσα καταμαυρη απο τη φωτια και στη γωνια καποια κελια που τα σιδερα τους ειχαν λιωσει...Στα παλια δικαστηρια σημερα τραπεζα ελλαδας.Η εικονα αυτη χαρακτηκε στη μνημη μου σαν να την ειδα χτες.Απο τοτε μεχρι σημερα δεν υπαρχει στοα που δεν εχω μπει και θα συνεχισω να μπαινω,δυστυχως ακομα παρανομα μιας και η γραφειοκρατεια ειναι τρομερη και μονο με συνοδο μπορει να μου επιτραπει που φυσικα δεν υπαρχει,αφου ολοι στην αρχαιολογικη υπηρεσια ειναι μη Κερκυραιοι και δεν τις γνωριζουν.Ευτυχως ο θεος μου εστειλε μια κοπελα δικη μας που εχει τα ιδια ονειρα και στοχο με τον  δικο μου και ειναι αριστουχος της αρχαιολογιας ετσι ζητησε να κανει μεταπτυχιακο την μελετη αναδειξης και διασωσης των στοων, και ετσι μπαινουμε μαζι .

H κοπέλα που του έστειλε ο θεός ονομάζεται Νικολέτα Τρύφωνα

Έτσι ξεκινήσανε οι δύο αυτοί φίλοι της Κέρκυρας.  Παρουσιάζουμε τις πρώτες τους ενέργειες και ελπίζω ότι συνεχίζοντας τις έρευνές τους θα έχουμε κι'αλλες εκπλήξεις.

Τα υπόγεια της στέρνας ή Περιστύλιο του Μαίτλαντ.

                 

           

ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΑ ΟΜΒΡΙΑ ΥΔΑΤΑ

 

ΑΨΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΜΑΡΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ........(?)

 

ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕΤΟΥΣ ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΦΩΤΑΓΩΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΟΦΗ

 

ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΗΣ ΣΤΟΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ

 

ΜΑΡΜΑΡΙΝΗ ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΚΤΙΣΜΕΝΗ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΕΞΑΜΕΝH 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 1781

 

Ο ΜΑΥΡΟΣ ΟΓΚΟΣ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ  ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΟ ΒΟΛΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΕΝΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΟΓΚΟΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ Η ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΑΛΕΤΑ Η ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΣΤΕΡΝΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ

 

ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΗΓΑΔΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΤΕΡΝΑ. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΤΕ ΠΟΣΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΕΦΕΡΝΑΝ ΚΑΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΝΩ ΠΛΑΤΕΙΑΣ..ΑΠΟ ΠΑΝΩ Η ΣΚΑΡΑ ΤΟΥ (ΠΗΓΑΔΙΟΥ).

 

ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΝΟΙΓΜΑ,ΙΣΑ ΠΟΥ ΧΩΡΑΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ,ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΑ ΑΛΑΤΑ ΝΕΡΟΥ

 

ΕΝΑΣ ΚΥΡΙΟΣ ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΠΕΡΝΑ Η ΟΔΟΣ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.

 

17

ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΣΒΕΣΤΟΚΟΝΙΑΜΑ ΣΧΗΜΑ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ. ΕΝΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ. Ο ΑΡΙΘΜΟΣ 1 ΚΑΙ 27 ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΝΕΩΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 1955 ΟΜΩΣ ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑΞΗ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ (ΙΚΦ 21-1-55)ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΥΚΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΚΑΛΥΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΝΙΑΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ.

 

19

ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΤΑΛΑΚΤΙΤΕΣ

Αναζήτηση

Corfu Museum

Corfu Museum….τι μπορεί να είναι αυτό;

Θα το έλεγα με μια λέξη…. Αγάπη! Για ένα νησί που το γνωρίζουμε ελάχιστα. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε ν’ αγαπήσουμε ότι δεν το γνωρίζουμε. Στόχος λοιπόν είναι να το γνωρίσουμε όσο πιο βαθιά μπορούμε, μέσα από το χθες και το σήμερα, γιατί αλλιώς πως θα το αγαπήσουμε; Αγαπάω ατομικά και ομαδικά έχει επακόλουθο…. φροντίζω….. μάχομαι… και σέβομαι. Αγάπη προς την Κέρκυρα είναι το Corfu Museum και τίποτε άλλο.

Μετρητής

Εμφανίσεις Άρθρων
3488454